🍹 Dance Memories from 80's

Тиквена Торта

ТИКВЕНА ТОРТА с нахутено брашно, орехи, стафиди, F1 Ябълка с Канела и разбира се с желирани мечета 😜
Жестокооо!!
Hand Made 🎂🍰🍮🎂

Доообре, тъй като не можах да подготвя видео рецептата, смятам да ви напиша сега в текст, пък когато я довърша, ще ви кача и видеото!
И така:
Продукти за блата:

6 яйца
100 гр. нахутено брашно
100 гр. фини овесени ядки
100 гр. стафиди
100 гр. ситно натрошени орехи
2-3 суп. лъжици кисело мляко
1 бакпулвер

ПРИГОТВЯНЕ НА БЛАТА:
От предната вечер накиснете орехите във вода.
1. Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци
2. Към жълтъците се прибавят: нахутеното брашно и овесените ядки - разбърква се.
3. Добавят се и орехите - отново се разбърква
4. Добавят се стафидите и кипнатото с бакпулвер кисело мляко.
5. Белтъците се разбиват на твърда пяна и внимателно се добавят към сместа за блата на тортата, аз ги разбърквам с голяма лъжица или шпатула.
6. Сместа се излива във форма за торта или тавичка, върху намаслена хартия за печене.
7. Пече се около 30 минути на 180-200 градуса, БЕЗ вентилатор.

ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:
1 кг изчистена и сварена тиква цигулка
200 мл. прясно мляко + 3 желатина
1-2 супени лъжици кокосово масло
8 супени лъжици Шейк Формула 1 Ябълка с канела
Сока от 1/2 лимон

ПРИГОТВЯНЕ НА КРЕМА:
1. Накиснете желатините в прясното мляко за около 30 минути до набъбване, След което ги разтопене на водна баня
2. След като тиквата е сварена и оцедена от водата я сложете в блендер или кухненски робот да се пасира до кремообразна смес.
3. Към пасираната тиква, добавете сока от 1/2 лимон + 8-те лъжици шейк Ф1 Ябълка с канела - разбъркайте с бъркалка за яйца до хомогенна смес
4. Добавете към сместа, млякото с желатина и разбъркайте отново.

ДОВЪРШВАНЕ НА ТОРТАТА:
1. Вземете изпечения блат за тортата, и го разрежете с конец или дълъг и тънък нож за да получите 2 блата. Ако блата ви стане твърде тънък, може директно върху него да излеете крема във формата за торта, както при Чийзкейк.
2. Сложете едното парче от блата, на дъното и полейте полувината от тиквения крем. Сложете втория блат и залейте с другата половина.
3. Украсата е по желание : може да поръсите с натрошени орехи или с гумени мечета, както направихме ние :)

Оставете тортата в хладилника за около 6-8 часа да стегне добре.
СТАВА УНИКАЛНО ВКУСНА :)

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.